PRENOS
Garancijski pogojiNavodila za montažo in vzdrževanje

TOPLE GREDE

Tudi vi v hladnih jesenskih in zimskih mesecih hrepenite po sveži, okusni domači zelenjavi? Tudi zimsko vrtnarjenje prinaša svoje radosti.

Topla greda Woody je sestavljena iz macesna. Les je skobljan. Polikarbonatna večslojna plošča (lexan) 4mm pomaga ščititi vrtnine pred vetrom, prekomerno vlago in nihanjem temperatur v hladnih mesecih. Za lažje odpiranje in zračenje tople grede predvsem v toplih sončnih dneh so nam v pomoč zatiči.

Dobavljive tudi tople grede drugih dimenzij. Tople grede dimenzij po naročilu so dobavljive v roku 10 dni.

ZAGOTAVLJAMO VAM

Woody leseni izdelki so narejeni kakovostno, iz prvovrstnih materialov, z namenom, da vam služijo mnogo let. Na vse izdelke nudimo enoletno garancijo, ki vključuje odpravo morebitnih stvarnih napak.

Ob nakupu Woody lesenih izdelkov strankam podamo tudi navodila za vzdrževanje, s čimer se doba lesenih izdelkov še dodatno podaljša. Nudimo tudi ves potreben material za vrtnarjenje in vzdrževanje visokih gred. V primeru dodatnih vprašanj, smo strankam vedno na voljo.

MOŽNOSTI

Na zalogi imamo tople grede za naše visoke grede standardnih dimenzij, vendar je možna izdelava tudi dimenzij po naročilu. Nudimo različne možnosti finalne obdelave lesa.

 • 200×100×80 cm
 • 200×75×80 cm
 • 150×100×80 cm
 • 150×75×80 cm
 • Naravni videz
 • Premaz z lanenim oljem
 • Premaz s tungovim oljem
 • Premaz z UV zaščito
 • Žgan videz (japonska tehnika)
  • HITRA DOSTAVA

   Hitra dostava Woody izdelkov. Dostava navadno že v roku 5 dni!

POGOSTA VPRAŠANJA

 • V kolikšnem času po oddaji naročila boste dostavili visoke grede?

  Visoke grede standardnih dimenzij vam dobavimo v roku 5 delovnih dni od potrditve naročila. V primeru visokih gred z dimenzijami po naročilu je dostava v roku 10 delovnih dni.

 • Kakšna je življenjska doba visokih gred?

  Življenjska doba visokih gred je odvisna predvsem od našega ravnanja z njimi. Macesnov les načeloma ne potrebuje dodatne zaščite saj ima njegova smola izjemne lastnosti in je dobra naravna zaščita za obrambo proti škodljivcem in glivam. Če jih nič ne zaščitimo in ohranimo naraven videz je njihova doba najmanj 10 let. Kadar pa jih na dve leti premažemo z zaščitnim premazom (npr. laneno olje, tungovo olje, druga olja za zaščito, ki vsebujejo zaščito proti UV žarkom) njihovo življenjsko dobo znatno podaljšamo.

 • Kako je potrebno vzdrževati visoko gredo?

  Macesnov les načeloma ne potrebuje dodatne nege. Njegova smola ima namreč izjemne lastnosti in je dobra naravna zaščita za obrambo proti škodljivcem in glivam. Smola obenem ščiti les pred vlago zato ne potrebuje nobene kemične zaščite. Da preprečimo predčasno trohnenje je priporočljivo, da spomladi in jeseni pregledamo visoke grede ali se je kje nabralo kaj umazanije, organske snovi ali zemlje. Če opazimo kaj od naštetega je dobro, da le to temeljito speremo. Da se izognemo morebitnim poškodbam lesa za pranje ne uporabljajte visokotlačnega čistilca, ker ima premočan curek. V kolikor želite podaljšati trajnost visokih gred jih lahko na dve leti rahlo prebrusite in premažite z zaščitnim sredstvom, ki vsebuje zaščito proti UV žarkom (s tem se omili sivenje lesa) oziroma se poslužite bolj ekološko prijaznega sredstva kot je npr. laneno olje ali tungovo olje.

 • Kakšna mora biti podlaga pod visokimi gredami?

  Visokim gredam se podaljša življenjska doba, če jo postavimo na primerno pripravljeno podlago, saj se s tem omeji prenos vlage iz tal. Zato se mnogo ljudi odloča, da visokih gred ne postavijo direktno na zemljo/travo.

  Priporočamo vam eno izmed dveh opcij:

  • Ravnanje terena in tlakovanje s pranimi ploščami le na predelu visoke grede
  • Ureditev večjega predela okoli visokih gred s sekanci ali prodniki. Pri tem se najprej teren poravna, se ga po potrebi omeji s kovinskimi robniki (da se trava ne zaraste v zastirko in se ohrani vedno lep rob), razgrinjanje zaščitne tkanine proti plevelu in posutje zastirke iz sekancev ali prodnikov.

  Visoke grede se odlično obnesejo tudi na balkonih in terasah, pri čemer vam tudi ni potrebno skrbeti glede podlage.

 • Kakšno polnilo za visoko gredo priporočate?

  Na spletu se najde polno podatkov, kako napolniti visoko grede, zato razumljivo pride do dileme, kako je prav. V kolikor boste visoko gredo kupili spomladi oz. poleti in jo želite takoj zasaditi, vam glede na izkušnje svetujemo, da se jo napolni s sekanci, zemljo in kosmiči za zadrževanje vlage.

  Kaj pa listje, slama in vejevje? Vse našteto pride seveda v poštev pri polnitvi visokih gred, vendar se rado posede. Zato v izogib, da bi se par mesecev po zasaditvi zelenjave, le ta pogreznila 30 cm pod rob visoke grede, priporočamo, da se odločite za polnilo, ki se ga da bolje potlačiti. Jeseni, ko poberete prve pridelke, pa lahko k že obstoječemu polnilu primešate material z vrta (vejevje, listje,…).

  Če pa načrtujete za v naprej in boste kupili visoko gredo jeseni, pa jo lahko napolnite s poljubnim materialom. Ob tem bi le opozorili, da se ne sme uporabljati vejevja in sekancev pridelanih iz iglavcev, ter da če se boste odločili za naravni material za zadrževanje vlage – ovčjo volno – kupite takšno, ki bo primerno obdelana, saj ima lahko sicer zelo neprijeten vonj.

DODATNO

Polnilo (sekanci, Urbanscape kosmiči za zadrževanje vlage, presejana vrtna zemlja) 80 €/m3
Polnjenje visoke grede po plasteh 55 €/m3
Mreža proti voluharjem 10 €/kos
Nabava in polaganje pranih plošč (50×50 cm) za pod visoke grede 5 €/kos
Nabava in navoz prodnikov (zastirka za predel z visokimi gredami) 70 €/m3
Nabava in navoz sekancev (zastirka za predel z visokimi gredami) 60 €/m3
Nabava in vgradnja kovinskih robnikov 7 €/m