PRENOS
Garancijski pogojiNavodila za montažo in vzdrževanje

KOMPOSTNIK

Kompostnik Woody je sestavljen iz sibirskega macesna, ki je eden najmočnejših in najvzdržljivejših vrst lesa, ki ga poznamo. Dimenzije kompostnika so 80x80x80 cm.
Les je skobljan, debeline 2,8 cm. Mreža ob straneh služi za boljše prezračevanje kompostnika in hitrejši razkroj bio odpadkov.

Kompostnik se prazni z odstranitvijo sprednjih letvic.

Naročilo možno tudi brez pokrova.

ZAGOTAVLJAMO VAM

Woody leseni izdelki so narejeni kakovostno, iz prvovrstnih materialov, z namenom, da vam služijo mnogo let. Na vse izdelke nudimo enoletno garancijo, ki vključuje odpravo morebitnih stvarnih napak.

Ob nakupu Woody lesenih izdelkov strankam podamo tudi navodila za vzdrževanje, s čimer se doba lesenih izdelkov še dodatno podaljša. Nudimo tudi ves potreben material za vrtnarjenje in vzdrževanje visokih gred. V primeru dodatnih vprašanj, smo strankam vedno na voljo.

MOŽNOSTI

Naročilo možno z ali brez pokrova.

Izdelamo tudi kompostnike dimenzij po naročilu.

 • 80×80×80 cm
 • po naročilu
 • Naravni videz
 • Premaz z lanenim oljem
 • Premaz s tungovim oljem
 • Premaz z UV zaščito
 • Žgan videz (japonska tehnika)
  • HITRA DOSTAVA

   Hitra dostava Woody izdelkov. Dostava navadno že v roku 5 dni!

POGOSTA VPRAŠANJA

 • V kolikšnem času po oddaji naročila boste dostavili kompostnik?

  Kompostnik standardnih dimenzij vam dobavimo v roku 5 delovnih dni od potrditve naročila. V primeru kompostnika z dimenzijami po naročilu je dostava v roku 10 delovnih dni.

 • Kakšna je življenjska doba kompostnika?

  Življenjska doba kompostnika je odvisna predvsem od našega ravnanja z njim. Macesnov les načeloma ne potrebuje dodatne zaščite saj ima njegova smola izjemne lastnosti in je dobra naravna zaščita za obrambo proti škodljivcem in glivam. Če jih nič ne zaščitimo in ohranimo naraven videz je njihova doba najmanj 10 let. Kadar pa jih na dve leti premažemo z zaščitnim premazom (npr. laneno olje, tungovo olje, druga olja za zaščito, ki vsebujejo zaščito proti UV žarkom) njihovo življenjsko dobo znatno podaljšamo.

 • Kako je potrebno vzdrževati kompostnik?

  Macesnov les načeloma ne potrebuje dodatne nege. Njegova smola ima namreč izjemne lastnosti in je dobra naravna zaščita za obrambo proti škodljivcem in glivam. Smola obenem ščiti les pred vlago zato ne potrebuje nobene kemične zaščite. Da preprečimo predčasno trohnenje je priporočljivo, da spomladi in jeseni pregledamo visoke grede ali se je kje nabralo kaj umazanije, organske snovi ali zemlje. Če opazimo kaj od naštetega je dobro, da le to temeljito speremo. Da se izognemo morebitnim poškodbam lesa za pranje ne uporabljajte visokotlačnega čistilca, ker ima premočan curek. V kolikor želite podaljšati trajnost visokih gred jih lahko na dve leti rahlo prebrusite in premažite z zaščitnim sredstvom, ki vsebuje zaščito proti UV žarkom (s tem se omili sivenje lesa) oziroma se poslužite bolj ekološko prijaznega sredstva kot je npr. laneno olje ali tungovo olje.

 • Kakšna mora biti podlaga pod kompostnikom?

  Kompostniku se podaljša življenjska doba, če ga postavimo na primerno pripravljeno podlago, saj se s tem omeji prenos vlage iz tal. Zato se mnogo ljudi odloča, da kompostnika ne postavijo direktno na zemljo/travo.

  Priporočamo vam eno izmed dveh opcij:

  • Ravnanje terena in tlakovanje s pranimi ploščami le na predelu kompostnika
  • Ureditev večjega predela okoli kompostnika s sekanci ali prodniki. Pri tem se najprej teren poravna, se ga po potrebi omeji s kovinskimi robniki (da se trava ne zaraste v zastirko in se ohrani vedno lep rob), razgrinjanje zaščitne tkanine proti plevelu in posutje zastirke iz sekancev ali prodnikov.

DODATNO

Polnilo (sekanci, Urbanscape kosmiči za zadrževanje vlage, presejana, pognojena in pripravljena za sajenje vrtna zemlja) 99 €/m3 z vključenim DDV
Polnjenje visoke grede po plasteh 55 €/m3 z vključenim DDV
Mreža proti voluharjem 10 €/kos z vključenim DDV
Nabava in polaganje pranih plošč (50×50 cm) za pod visoke grede 6 €/kos z vključenim DDV
Nabava in navoz prodnikov (zastirka za predel z visokimi gredami) 85 €/m3 z vključenim DDV
Nabava in navoz sekancev (zastirka za predel z visokimi gredami) 70 €/m3 z vključenim DDV
Nabava in vgradnja kovinskih robnikov 10 €/m z vključenim DDV